Mogyorós puszedli

Elkészítési idő: kb. 45 perc.

Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, 20 dkg darált mogyoró, 25 dkg liszt, késhegynyi őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg.
A sütéshez és a díszítéshez:
tortabevonó, darált mogyoró, vaj.

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzászórjuk a porcukrot, beleadagoljuk a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz. Ezután hozzákeverjük a mogyorót és az ízesítőket, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és lisztbe mártott formákkal kiszórjuk. Kivajazott sütőlemezre rakjuk, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, a puszedlik egy részét félig belemártjuk, a többi tetejére cseppentünk egy keveset, majd rászórjuk a darált mogyorót.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése