Mézes puszedli

Hozzávalók 60-80 db-hoz:
3 egész tojás, 10 dkg kristálycukor, 35 dkg méz, 5 dkg fagyos margarin vagy vaj, 70 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, dió, mogyoró

A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.
Meglisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk, mindegyik tetejére 1-1 gerezd diót vagy mogyorót teszünk, és előmelegített, forró (200 C fok) sütőben, megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül! Ne égessük meg, mert keserű lesz! Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik, annál finomabb, puhább.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése