Mézes puszedli 2.

Hozzávalók:
80 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kanál zsír (margarin), 3 db tojássárgája, 2 dl tejben megáztatunk 2 dkg szalalkálit (fel kell futnia), 1 dl vízben felforralunk 25 dkg cukrot és 20 dkg mézet. Szegfűszeg, fahéj, ízlés szerint.

Amikor a szirup kihűlt, összegyúrjuk. Kicsit lágy lesz a tészta, ezért mielőtt kinyújtanánk tegyünk még hozzá lisztet, hogy ne ragadjon.
Kisebb pogácsaszaggatóval, vagy formával kiszaggatjuk. Óvatosan sütjük.
Máz: 3 tojás fehérjét 24 dkg porcukorral 1 evőkanál citromlével gőz felett habbá verjük.
Ebben forgatjuk meg a kisült puszedliket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése