Gesztenyedesszert

Hozzávalók:
50 dkg készen vásárolt gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 5 dkg cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola, 5 dkg étcsokoládé, 1-2 evőkanál rum (ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor csak rumaroma), csipetnyi só, kevés porcukor, ízlés szerint.

A margarint a sóval és a porcukorral jó habosra keverem, közben fokozatosan adom hozzá a rumot. A mazsolát megmosom, szárát leszedem, és annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi, majd forráspontig melegítem. Levében hagyom kihűlni, ezután leszűröm. Közben a cukrozott gyümölcsöt és a narancshéjat apróra vágom. A csokoládét tűzálló tálra teszem, és csak annyi időre teszem be a meleg sütőbe, hogy meglágyuljon, de még ne folyjon (vagy a mikrohullámú készülékben megpuhítom). Ekkor éles késsel egészen apró kockákat karcolok bele a puha csokoládéba, majd a hűtőben visszadermesztve, a csíkok mentén eltördelem. A gesztenyemasszát összedolgozom a habos margarinnal, és addig keverem, amíg az egész egynemű nem lesz. Ekkor beleteszem az összes feldarabolt gyümölcsöt-csokoládét. Egy őzgerincformát kibélelek folpack fóliával, és a gesztenyés keveréket belesimítom, majd jól lenyomkodom, hogy ne maradjon benne levegő. A forma tetejét is betakarom folpackkal, majd a mélyhűtőbe téve, keményre fagyasztom. Tálalás előtt a formából megfelelő tálra borítom, és forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle. Tejszínhabbal vagy a nélkül is nagyon finom desszert.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése