Gesztenyealagút

Hozzávalók:
40 dkg cukrozott gesztenyepüré, 10 dkg vaj, 2 cl rum, 4 dl cukrozott, felvert tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 piskótalap. 
A mázhoz: 10 dkg csokoládé, 7 dkg porcukor, 1 dkg vaj.

A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal.
A máz készítése: a reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük. Hidegre tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése