Fahéjas fánk

Hozzávalók:
28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj, olaj a sütéshez, fahéjas porcukor, csipetnyi só.

A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a közepébe vájok egy mélyedést és beleszórom a cukrot, a tojássárgáját, a sót. Annyi tejjel gyúrom össze, hogy kemény tésztát kapjak. A tésztát pihentetés nélkül félujjnyi vastagra nyújtom a lisztezett deszkán, majd kicsi fánkszaggatóval (vagy likőrös pohárral) kiszaggatom. Bő, forró olajban fedő alatt pirosra sütöm mindkét oldalát. Az olajból kivéve alaposan lecsöpögtetem, és még melegen megszórom a fahéjas cukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése