Bodzavirágos fánk

Hozzávalók 15 darabhoz:
1,5 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 25 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 5 bodzavirág

A langyos tejhez hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk, hozzákeverjük a liszthez, összedolgozzuk a vajjal, a tojás sárgájával és a lemorzsolt bodzavirágokkal. Megdagasztjuk, letakarjuk, és kb. a kétszeresére kelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát másfél centi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, forró olajban mindkét oldalát megsütjük, melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése