Dióscsók

Hozzávalók: (kb. 45 darabhoz)
A tésztához: 
15 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 db tojás, 6 db tojássárgája. 5 dkg dióbél, 35 dkg liszt, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál szerecsendió, 1 evőkanál rum, Rama margarin a forma kikenéséhez
A mázhoz:
25 dkg baracklekvár, 10 dkg porcukor, kb. 45 db felezett dió a díszítéshez

A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük, és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, és a sütőlapra helyezzük. 150°C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk.
A porcukrot 1-2 evőkanálnyi forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük, és l-l fél dióval díszítjük. Rácsra téve szárítjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése