Diós habcsók

Hozzávalók kb. 50 db habcsókhoz:
15-20 dkg finom minőségi kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje

Természetesen sok múlik az arányokon. Egy egyszerű alaprecept.

A diófajta ízlés szerint választható, de a kókuszreszelék és a hámozatlan mandula valamivel több nedvességet vesz fel, mint a kesudió vagy a hámozott mandula. Ezért az előbbiekből kevesebbet használjunk. Ha a habcsókot valamivel lazábbra és könnyebbre szeretnénk elkészíteni, akkor a receptben megadottnál kevesebb diót használjunk fel. Ha ropogósabb habcsókot szeretnénk, akkor több diót adjunk hozzá. A habcsók kiegészítő fűszerei a darabolt cukrozott citromhéj, a vanília, a fahéj-, a gyömbér- vagy a szegfűszegpor.

A tojásfehérjét addig verjük, amíg vattaszerű és fénytelen nem lesz. Szilárd és finompórusú lesz a tojásfehérje, ha robotgéppel fokozatosan verjük fel. A tojásfehérje akkor elég kemény, ha feltapad a keverőfejre, vagy a késvágás helye látható marad. Ezután a cukrot kis adagokban beleszórhatjuk, és közben továbbverhetjük a habot.
Másik megoldás: a cukrot egyszerre szórjuk bele és lazán, egyenletesen elkeverjük. Mindkét módszer sikeres. Ha a cukor már nem ropog, akkor hozzáadjuk a darált diót, és habverővel elkeverjük. Két kanállal halmocskákat készítünk a habcsók-masszából, és a sütőlapra helyezzük. (Habzsákkal kis rózsákat is készíthetünk.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése