Csokoládés sütemény (Flan de chocolate) Kolumbia

Hozzávalók:
9 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, 10 dkg vaj, 4 db tojás, 50 dkg főzőcsokoládé, fagylalt a díszítéshez

Az edénybe beletesszük a csokoládét, mellé a vajat. Mindkettőt kisebb darabokra törtjük, hogy hamarabb felolvadjon, majd tűzre tesszük. Gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy edényben felverjük a tojásokat, míg a sárgája a fehérjével elkeveredik. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután jön a liszt, amiből 2 evőkanálnyit meghagyunk. Addig keverjük a masszát, míg teljesen homogén nem lesz. Legjobb a robotgép. Most a keveréket a felolvasztott csokoládéhoz öntjük és összekeverjük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, majd a masszát kerek kuglófformába öntjük. A formát előzőleg kikenjük vajjal és belisztezzük. 220 °C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Közben 20 percnél, egy villával megszúrjuk, hogy lássuk átült e. Ha a villa hegye nedves, még öt percig sütjük. A főzés elején félretett lisztet egy tálkába öntjük, és fagylaltot keverünk hozzá. Fontos, hogy fehér színű legyen. Elkeverjük a liszttel, és kis lángon felolvasztjuk és átfőzzük. A kis mennyiségű fagylaltot a tálca aljára tesszük és elsimítjuk. A kész süteményt kivesszük a formából (megvárva, míg kihűl) és a tálcára helyezzük. Gyümölcsökkel, mentalevéllel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése