Csokoládés aprósütemény (Chocolate chip cookie) USA

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 22.5 dkg lágy vaj, 15 dkg barna cukor, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vanília pudingpor (nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt kb. 200 °C-ra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütemények egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése