Mogyoróvajas csokoládékocka



Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

35 dkg fehér csokoládé 14 dkg mogyoró vaj 40 dkg étcsokoládé 2,5 dkg vaj és egy kevés a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Egy 20x30 cm-es, lapos sütőformát kivajazunk. Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk, úgy, hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm-rel túllógjon.

A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük, és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tálat a gőzről levesszük, és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk. A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd félretesszük. A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.

A hőálló tálat kimossuk, az étcsokoládét beletördeljük, a vajat belerakjuk. A forró víz fölé állítjuk, és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz. 5 percig hűlni hagyjuk
A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk. A formát megrázogatjuk, hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.

Márványhatású felületet kapunk, ha tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk. Szobahőmérsékleten kb. 2 órán át állni hagyjuk, amíg meg nem dermed. Tálalás előtt kockákra vágjuk.

1 megjegyzés:

Angéla írta...

Mmmmmm nyami, de jól néz ki a képen. Na ezt a receptet elrakom későbbre.

Megjegyzés küldése