Banános Jozefin szelet

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 10 dkg cukor, só, 8 dkg liszt, 6 dkg darált mogyoró, 1 teáskanál őrölt fahéj

Krém:
1 rúd vanília, 500 ml tej, 1 evőkanál cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg marcipánmassza, 24 dkg margarin, 4 db nagyobb banán, 6 evőkanál narancslé, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az egész tojásokat és a cukrot egy csipet sóval keverjük krémesre. A lisztet, mogyorót és a fahéjat keverjük össze, majd dolgozzuk bele a cukros-tojásos masszába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és egy kés hegyével kaparjuk ki belőle a magokat. 450 ml tejjel főzzük fel. A megmaradt tejet keverjük el a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojássárgát és egy evőkanál cukrot. Adjuk a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forraljuk fel. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le, vágjuk kockára a margarint, majd dolgozzuk el a pudingban. Ha egynemű a krém, tegyük hűvös helyre 1 órán át pihenni. A banánt hámozzuk meg, majd hosszában vágjuk félbe. Egy lábasban 2 dkg felforrósított vajon vagy margarinon mindkét oldalát süssük aranybarnára. A kisült banánokat tegyük tányérra hűlni. A kihűlt tésztát vágjuk félbe. Tegyük sorban rá a sült banánokat és a vaníliás krém felét. Helyezzük rá a második réteg tésztát, locsoljuk meg narancslével és simítsuk el rajta a maradék vaníliás krémet. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.

Elkészítés: 60 - 70 perc
Sütési hőfok: 200 ℃
Sütési idő: 10-12 perc

Forrás: noiportal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése