Hozzávalók:
1 zselatinlap, 30 dkg kristálycukor, 5 dl glükóz, 2,5 evőkanál víz, 24 dkg porcukor, 0,5 dkg kókuszvaj
Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A cukrot, a glükózt és a vizet egy serpenyőben összekeverjük. Addig főzzük, amíg a cukor meg nem olvad. A lángot nagyobbra vesszük, az edényt lefedjük, és a cukrot keverés nélkül mintegy 10 percig forraljuk.
A keveréket a tűzről levesszük. A leszűrt zselatint hozzáadjuk, jól elkeverjük. A porcukor felét hozzáadjuk, a másik felét egy tálba öntjük. A meleg keveréket a hideg porcukorhoz keverjük, és a közepébe mélyedést nyomunk. A kókuszvajat beletesszük, és összekeverjük. A tésztát deszkára rakjuk, simára dolgozzuk.
A bevonat kb. 1/5-ét félretesszük.
A többit olyan méretűre nyújtjuk, hogy az egész tortát befedje. A fennmaradó részt szintén kinyújtjuk, hosszú rudat formázunk belőle, megcsavarjuk, és díszítésként a torta köré rakjuk. A tetejére cukorgolyókat szórunk.
A fondant állaga nagyban különbözik az egyszerű és a fehér cukormáz állagától. Jóval sűrűbb és nyújtható, formázható. Ha például kör alakúra nyújtjuk, egy egész tortát befedhetünk vele, ám bármilyen formát, például fonatot is kialakíthatunk belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése