Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg liszt
Krém:
6 db tojássárgája, 5 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 15 dkg sütőmargarin
Tetejére:
1 db tortabevonó
Elkészítés:
A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet is. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A krémnek valót elkészítjük úgy, hogy a tojássárgát a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk hogy jól kihűljön. A porcukrot és a vajat vagy sütőmargarint habosra kikeverjük, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet, a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Végül olvasztott csokit csurgatunk rá.
Elkészítés: 25 - 30 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 20 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése