Álomtekercs

Gozzávalók (10 szelet):

3 tojás, 6 dkg kristálycukor, 5 dkg burgonyaliszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
15 dkg margarin, 6 porcukor, 2 evőkanál hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor, 1 dl tej, 1 narancs reszelt héja, 3-4 evőkanál összevagdalt cukrozott narancshéj

Elkészítés:

A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A tojást és a cukrot habosra verjük.
A burgonyalisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, a cukros tojásra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
A keveréket sütőpapírral bélelt, kb. 30x40 cm-es tepsibe simítjuk.
A sütő középső rácsára tolva kb. 10-15 percig sütjük. Megcukrozott sütőpapírra borítjuk, és
összegöngyöljük, majd kihűlni hagyjuk.

Miközben a piskóta hűl, a tölteléket elkészítjük:
A margarint, az átszitált porcukrot és a tejjel kikevert pudingport krémmé verjük. A cukrozott narancshéjjal ízesítjük.
A tölteléket a széthajtott piskótára kenjük, és a sütőpapír segítségével újra feltekerjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése