Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg Rama, 2 egész tojás, 1 csomag sütőpor, vagy 1 dkg szalalkáli, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej, 2 evőkanál kakaópor
Krém:
20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 3 púpozott evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 3 dl tej, 15 dkg Rama
Elkészítés:
A tojást a zsiradékkal pl.: a sütőmargarinnal és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk. két részre osztjuk, az egyik sárga marad. A másik felébe kakaót szórunk. 0.5 cm-re nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm-esre. Kikent, kilisztezett tepsiben, (vagy sütőpapírral kibélelve) megsütjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön, egymástól kissé távol. A krémhez valókat a Rama kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a Ramát belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük. Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel. Egy tepsi süti 8-10 perc alatt megsül, a gáz hármas fokozatán.
Elkészítés: 60 perc
Sütési idő: 40 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése