Hozzávalók (6 darab):
1 csomag leveles vajas tészta, 1 kis tojás; a töltelékhez: kb. 25 dkg szeder, 2 dl habtejszín, 1-2 kávéskanál vaníliás cukor
A díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiolvasztjuk, majd kettévágjuk és 2 vékony négyzetté nyújtjuk Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A négyzeteket villával megszurkáljuk, simára kevert tojással megkenjük.
A sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük, amíg fel nem fújódik és aranybarna nem lesz. Rácson kihűlni hagyjuk. Éles késsel két lapba, majd szeletekre vágjuk, így a sütemény alsó és felső rétegét megkapjuk.
Ha mélyhűtött szedret vettünk hozzá, kiolvasztjuk. Néhány szederszemet félreteszünk, a többit villával összenyomkodjuk. A tejszínt habbá verjük, és a szederpépet belekeverjük. A vaníliás cukorral ízesítjük.
A krémet az alsó tésztaszeletekre kenjük. Szederszemeket rakunk rá, majd a felső tésztaszeleteket ráfektetjük Porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése