Szedres batyu

Hozzávalók (6 darab):
1 csomag leveles vajas tészta, 1 kis tojás; a töltelékhez: kb. 25 dkg szeder, 2 dl habtejszín, 1-2 kávéskanál vaníliás cukor

A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiolvasztjuk, majd kettévágjuk és 2 vékony négyzetté nyújtjuk Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A négyzeteket villával megszurkáljuk, simára kevert tojással megkenjük.

A sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük, amíg fel nem fújódik és aranybarna nem lesz. Rácson kihűlni hagyjuk. Éles késsel két lapba, majd szeletekre vágjuk, így a sütemény alsó és felső rétegét megkapjuk.

Ha mélyhűtött szedret vettünk hozzá, kiolvasztjuk. Néhány szederszemet félreteszünk, a többit villával összenyomkodjuk. A tejszínt habbá verjük, és a szederpépet belekeverjük. A vaníliás cukorral ízesítjük.

A krémet az alsó tésztaszeletekre kenjük. Szederszemeket rakunk rá, majd a felső tésztaszeleteket ráfektetjük Porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése