Hozzávalók:
40 dkg liszt, 5 evőkanál tej, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg apróra vágott mandula, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só
Elkészítés:
A cukrot egy serpenyőben barnára pirítjuk, majd összekeverjük a tejjel. A lisztet a fűszerekkel és a sütőporral alaposan összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint, és végül beledolgozzuk a tejes cukrot. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. A tetejére darabos mandulát szórunk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése