Csokoládéfelfújt

Hozzávalók (4 adag):
1 evőkanál kakaópor, 10 dkg darabokra vágott csokoládé, 1,5 dkg margarin, 2 evőkanál narancslé, 3 közepes tojás sárgája és fehérje szétválasztva, 5 dkg barna cukor,

A díszítéshez:
2,5 dkg csokoládéreszelék, vaníliafagylalt

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Négy kis felfújttálat vajjal kikenünk.

A kakaót egy tálban két evőkanál forró vízzel elkeverjük. A csokoládédarabokat hozzáadjuk, és gőz fölött megolvasztjuk.
A gőzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd a a narancslevet és a tojások sárgáját hozzáadjuk.

A tojásfehérjéket egy másik tálban kemény habbá verjük. A cukrot beleszórva tovább verjük. A csokoládét széles fakanállal óvatosan belekeverjük.
A keveréket a négy felfújttálkába osztjuk, és magas oldalú tepsibe állítjuk. A tepsibe annyi forró vizet töltünk, hogy a tálkák félig vízben álljanak. 20-25 percig sütjük, vagy amíg a felfújt belseje meg nem szilárdul.

A tálkákat a forró vízből kivesszük, és azonnal tálaljuk, de egy órára a hűtőszekrénybe is állíthatjuk, így hideg felfújtat kapunk. VaníIiafagylalttal és csokoládéreszelékkel díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése