Narancsos csók

Hozzávalók:
4 narancs, 3 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl narancslikőr, reszelt narancshéj.

Elkészítése:
2 narancsot meghámozunk, és cikkeire bontjuk. A másik kettő levét kicsavarjuk.
Langyos tejben csomómentesen elkeverünk egy evőkanál lisztet, 10 dkg cukrot és a narancslével, valamint a tejszínnel kiforraljuk. A likőrt közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Evőkanállal kiformázva a csókok mindkét oldalát 2 percig főzzük két evőkanál cukorral édesített félliternyi gyöngyöző vízben.
Tálalása: Kistányérokba meleg narancsmártást teszünk, körberakjuk narancscikkekkel, szűrőkanállal rárakjuk a vízből kiemelt habot, a tetejére reszelt narancshéjat szórunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése