Mandulás csókok

(Munka: kb. 30 perc. Fogyasztható: másnap)

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
2,5 -2,5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj, 18 dkg vágott mandula, 4 tojás, 25 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 1 csapott ek. őrölt fahéj, 1 tk. őrölt szegfűszeg, 25 dkg liszt, kb. 30 db ostya (kb. 7 cm  átmérőjű), 15 dkg tortabevonó étcsokoládé, 30 db fél mandulaszem
Előkészítés:
A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A vágott mandulát zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk.

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott narancs- és citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. A lisztet elkeverjük a pirított mandulával, és a masszába dolgozzuk. (Sűrű, nem folyós masszát kapunk.) A tésztát éjszakára betesszük a hűtőbe.
A sütőt 180°C-on (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 1 cm vastagon ostyákra simítjuk-halmozzuk, és a sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, azaz láboskába tördeljük, és gőzfürdőben felolvasztjuk. Megkenjük vele a süteményeket, mindegyiket fél-fél mandulaszemmel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése