Gesztenyefánk meggyel

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 2 evőkanál rizsliszt, 1 púpozott mokkáskanál sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, fél csésze kimagozott és levétől leszűrt meggybefőtt, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

A gesztenyemasszát összegyúrom a felvert egész tojásokkal, a rizsliszttel, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a vajjal. Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat formálok a masszából, majd mindegyik közepébe belenyomok egy-egy szem meggyet. Lisztbe, felvert és zsemlemorzsába mártva bő, forró olajban megsütöm, és a felesleges olajat lecsöpögtetem róla. Azonnal tálalom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése