Csoki-csók

Hozzávalók kb. 55 db-hoz:
210 g sötét bevonó csokoládé, 140 g vaj, 210 g porcukor, 280 g őrölt mogyoró
A díszítéshez:
kb. 55 szem tisztított mogyoró, porcukor
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót és a csokoládét, és az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt.
A tésztából nedves, hideg kézzel 2-3 cm-es golyókat formázunk és mindegyikbe egy-egy szem mogyorót nyomunk.
A golyókat sütőpapírral bélelt lemezre rakva 15-20 percig sütjük a sütőben. A kihűlt csókokat meghintjük porcukorral

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése