Hozzávalók 4-6 személyre:
A tésztához:
15 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 tojás 1/2 csomag Rama margarin, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó
A kókuszos töltelékhez:
6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1/2 csomag Rama margarin, 15 dkg porcukor
A mázhoz:
étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztára sárgakrémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk. Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése