Bio zserbó

Hozzávalók:
1,2 kg teljes őrlésű tönkölyliszt, 60 dkg pálmavaj, 5 dkg élesztő, 12 dkg gyümölcscukor, 3 dl víz, ízlés szerint lekvár (kenéshez)
A töltelékhez:
15 dkg darált dió, 10 dkg párolt köles, 10 dkg szezámmag, 5 dkg zabpehely, 20 dkg gyümölcscukor, kevés víz.

Elkészítés:
A tésztát simára dagasztjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután újra átgyúrjuk, és négyfelé osztjuk. 10 percig pihentetjük a tésztákat, majd tepsi méretű lappá nyújtjuk. Az elsőt a kivajazott tepsibe beletesszük, majd megkenjük a lekvárral, majd a töltelékkel. Ugyanezt tesszük a második és a harmadik tésztalappal. A negyedik lapot rátesszük a tetejére, mézes vízzel lekenjük, és zabpehellyel, kölessel, darált dióval megszórjuk. 20 percnyi kelesztés után 30-35 percig sütjük 220 fokon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése