Ausztrál gyümölcsös habcsók

Gyakorlatilag bármilyen idény-gyümölcsből készíthetjük, most pl. őszibarackkal esetleg fekete-szederrel.
Az alapja habcsók.

Tehát ahány tojás fehérje, annyiszor 7 dkg cukor. Ezt kemény habbá verem. Egy tortasütőt kibélelek sütőpapírral, és ebbe öntöm bele a felvert tojáshabot. Nagyon lassú tűznél inkább csak szárítom, mint sütöm.
Amikor kész (kicsit pirosas a teteje) kiveszem a sütőformáról, óvatosan lehúzom a széléről a papírt, és sütis tálra teszem.
Picit behorpad a közepe, de ez nem baj. 2-3 dl tejszínt nagyon kemény habbá verek (esetleg habfixáló segítségével) és egyenletesen rákenem a habcsók-tortára.
Ezután már csak gyümölcsdarabokat (lehet vegyesen is) helyezek rá, és készen is van.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése