Angol fánk

Hozzávalók:
1 dl langyos tej, 30 dkg búzaliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2 evőkanál kristálycukor, 8 dkg vaj, 2 tojás, 0,5 dl tejszín, 1 evőkanál méz, olaj és liszt a sütéshez, 1 tojás a kenéshez, só

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, lefedjük, és 15 percig pihentetjük. Mély tálban robotgép segítségével összekeverjük a lisztet, a cukrot, a darabkákra tördelt vajat és egy késhegynyi sót, amíg kásás tésztát kapunk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel, és a mézzel, hozzáadjuk az élesztőt, majd a kásás tésztát. Összegyúrjuk a tésztát, és lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és forró sütőben aranybarnára sütjük. Langyosra hűtve tálaljuk, dzsemet vagy tejszínhabot kínálunk mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése