Almás krémes

A tésztához:
6-7 db alma, 8 db tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 1 tortabevonó

Alufóliával kibélelt tepsibe az almát szorosan egymás mellé szelem. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral, 3 ek vízzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a keményre vert tojásfehérjét. Felét az almára simítom, majd a maradékhoz hozzákeverem a kakaót, és a sárga rétegre kenem. Előmelegített sütőben kisütöm. A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt süteményről a fóliát lehúzom, miközben megfordítom úgy, hogy az alma legyen felül, és az alma tetejére kenem a krémet, végül csokimázzal vonom be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése