Túrós zserbó

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg margarin, 2 tojás, kakaópor, kevés darált dió, zsír vagy Rama margarin, baracklekvár

A krémhez:
50 dkg túró, 20 dkg cukor, 2 evőkanál búzadara, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejföl, 1 vaníliás cukor

A tetejére:
csokimáz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát 3 részre osztjuk. Kétharmadába kakaóport szórunk, majd zsírozott vagy Ramával kikent tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi alkotórészt. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére kerül a másik barna lap, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Tetejére csokit olvasztunk.

Elkészítés: 1 - 30 perc
Sütési hőfok: közepes hőfokon
Sütési idő: 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése