Madeleine



Hozzávalók (40-50 darabhoz):
2 db 21 üreges madeleine-tepsi vagy 22 kis forma
18 dkg vaj + 4 dkg a formák kikenéséhez, 6 tojás, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 18 dkg rétesliszt + 4 dkg a formák megszórásához, 34 tasak sütőpor

Elkészítés:

A vajat vastag falú kis lábosban nagyon kis lángon épphogy megolvasztjuk, anélkül, hogy megbarnulna. A tűzről levesszük, langyosra hűtjük.
A tojásokat keverőtálba ütjük, és a cukrot, a vaníliás cukrot meg a sót beleszórjuk. Habverővel erőteljesen addig verjük, amíg nagyon sűrű, nehezen folyó nem lesz.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a cukros tojásba szitáljuk. A tésztát fakanállal vagy kézi habverővel simára keverjük, majd a langyosra hűlt olvasztott vajat beleöntjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsi üregeit vagy a formákat kivajazzuk és kilisztezzük. A tésztát a mélyedésekbe töltjük. 15-20 percre a sütőbe tesszük, amíg a sütemények pufókok és arany-színűek nem lesznek. Amint elkészült, a sütőformából rácsra csúsztatjuk.

Tipp:
A változatosság kedvéért ízesíthetjük a madeleine-t 1 evőkanál reszelt citromhéjjal, vagy a kész sütemény egyik felét mártsuk olvasztott csokoládéba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése