Sült gesztenyebomba

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 ujjnyi vastag kerek piskótalap, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl tejszín, 3 tojássárga. 3 cl rum, 10 dkg magozott meggy a tetejére, 6 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 3 dkg darált dióbél

Előkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem, beleforgatom a darált diót és a cukrot. A piskótalapból négy kerek lapot kivágok, és egy-egy forma aljába beleteszem. Habzsákba vagy egyik végén kilyukasztott nejlonzacskóba töltöm a diós habot.

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a tejszínnel és a rummal fellazítom, ma|d belekeverem a felvert tojássárgát. A masszát négy részre osztom, és a piskótalapokra kenem. Előmelegített forró sütőben 15 percig sütöm. A formából sütőlemezre borítom. A habzsákból a gesztenyebombára spriccelem a habot, a tetejére nyomkodom az elosztott meggyet, és a meleg sütőben 100°C-on néhány percig szárítom. Csokoládészósszal vagy anélkül tálalom.

Elkészítési idő: kb 90 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése