Citromkrémes, kakaós sütemény

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
16 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 6 db tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál hideg víz

Krém:
20 dkg Rama margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl habtejszín, vagy tej, 3 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve

Csokimáz:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 5 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

Piskóta: a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük nagyon óvatosan a sárgához. A szárazanyagokat rászitáljuk és óvatosan összekeverjük. Kibélelünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk. Krém: a pudingot sűrűre főzzük a tejszínnel, vagy a tejjel és hagyjuk hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral. Ha a krém már langyos, akkor belekeverjük a habosra kevert margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a levét. Csokimáz: a vajat vagy sütőmargarint felmelegítjük, levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük. Ha elolvadt a csoki, akkor ráöntjük a piskóta tetejére. A piskótát 3 lapra vágjuk és a krémmel megtöltjük a lapokat, majd a tetejére csokimázat öntünk.

Elkészítés: 30 - 40 perc
Sütési hőfok: 200 ℃
Sütési idő: 20-25 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése