Néró



Hozzávalók:
37 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 12 tojás sárgája, 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 40-50 dkg baracklekvár, fél citrom héja

A díszítéshez:
étcsokoládé.

A margarint és a cukrot együtt habosra keverjük, majd keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat Végül belekeverjük o lisztet, fél citrom reszelt héját, a sütőport, (ha barna színűnek akarjuk a tésztát, akkor kevés kakaóport). A jól összedolgozott tésztát nyomózsákba töltjük, amelyből tepsibe vagy sütőlemezre helyezett sütőpapírra kis kerek halmokat nyomunk és 180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményeket a lapos felüknél baracklekvárral párosával összeragasztjuk, s olvasztott csokoládévál, csíkozva díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése