Hozzávalók (3 rúdhoz):
25 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás, 1 csomag (5 dkg) friss élesztő
Töltelékhez:
15 dkg marcipán, 5 dkg porcukor, 10 dkg szobahőmérsékletű margarin
Díszítéshez:
simára kevert tojás mandulapehely gyöngycukor (vagy durva kristálycukor)
Elkészítés:
Ha van háztartási robotgépünk:
A lisztet, a margarindarabokat, a cukrot, a tojást és az apró darabokra morzsolt élesztőt beletöltjük, majd addig verjük, amíg sima keveréket nem kapunk.
Ha a tésztát kézzel készítjük:
Az összemorzsolt élesztőt a tojással egy edényben összekeverjük. A lisztet, a cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd fakanállal addig verjük, amíg sima nem lesz.
A tésztát kb. 15 percig állni hagyjuk, közben a tölteléket elkészítjük:
A marcipánt, a cukrot és a margarint simára keverjük.
A tésztát meglisztezett felületre tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és mindegyiket kb. 20x35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A tölteléket hosszában a tésztalapok közepére halmozzuk, majd külön-külön három rúddá sodorjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és kb. 40 percig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük
A tésztát a tojással megkenjük, majd mandulapehellyel vagy gyöngycukorral megszórjuk. A sütő középső rácsára tolva 25-30 percig sütjük. Konyharuhával letakarva rácson kihűlni hagyjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése