Marcipán torta

Hozzávalók:
3 lapos piskóta tortalap, 30 dkg zöld színű marcipán, 1 rúd fehér színű marcipán, 30 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg mandulaforgács, 1/4 tonabevonó

Elkészítés:

A marcipánt hűtőben megpuhítjuk, átgyúrjuk. A zöld színűt 3 lapba kinyújtjuk, a tortalapokkal megegyező méretűre. A krémhez a margarint habosra kikeverjük. A cukorból és 1 deci vízből sűrű szirupot főzünk, majd ha langyosra hűlt a fokozatosan felvert tojásfehérjébe csurgatjuk. A habverést a teljes hűlésig folytatjuk, margarinnal és őrölt mandulával összekeverjük, egyneműsitjük. Az alsó tortalapot megkenjük krémmel, ráfektetünk egy vékony marcipánlapot, arra is krém kerül majd tortalap, és így tovább. A legfelső lapot és a torta oldalát vékonyan megkenjük krémmel, és a tetejére tesszük az utolsó marcipánlapot. Az oldalát mandulaforgáccsal díszítjük és hűtőbe tesszük.
A sünihez a fehér marcipánt átgyúrjuk, körte alakúra formázzuk, a tüskéi helyére mandulaforgácsokat szúrunk. A tortabevonót megolvasztjuk, és belemártjuk a sün hátát. Csokipöttyökkel megrajzoljuk a pofiját. Maradék marcipánból kis gyümölcsöket formázhatunk a hátára.

Jó tanács: Hogy szép kerek legyen a zöld marcipánlap, a torta karika mentén vágjuk körbe.

Elkészítési idő: Kb. 1,5 óra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése