Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg sütőmargarin, 30 dkg rizs, 8 dl tej, 2 dl víz, egy csipet só, 4 db tojás, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db citrom reszelt héja, zsemlemorzsa, sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
Az öntethez:
ízlés szerinti szörp
Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, a sót és az átmosott rizst puhára főzzük benne. A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a másik citrom reszelt héját és a kihűlt rizst. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses krémhez keverjük. Margarinnal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát egyenletesen a beleterítjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt mellé locsoljuk az öntetet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése