Gesztenyés - őszibarackos krémkehely

Hozzávalók:
2,5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 púpozott teáskanál zselatin, 1 csomag gesztenyemassza, 8 szem őszibarack (friss vagy kompót), tejszínhab

Elkészítés:

A krémhez a pudingport tojássárgájával, cukorral, tejjel csomómentesen összekeverjük, és gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és a kevés vízben felolvasztott zselatint.
Üveg kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd hámozott, darabolt őszibarackot, és lereszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyikbe.
Kanállal krémet adagolunk rá, és hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
Tálalás előtt őszibarackdarabokat és más idényjellegű friss gyümölcsöket teszünk a tetejére, és gesztenyemassza reszelékkel, esetleg kevés tejszínhabbal díszítjük.
Főzött krém helyett egyszerű hidegen keverhető pudinggal is készíthetjük a krémet, de a jól bevált házi receptek mindig finomabbak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése