Csokibomba

Hozzávalók:
Tészta 1:
6 tojásból piskóta

Tészta 2:
3 tojásból piskóta

Krém:
5 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 2 kanál kakaó, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 10 dkg csokoládé, 4 dl víz, 2 dkg zselatin, 2 tejszín

Elkészítés:

Tészta 1: 6 tojásból piskótát sütünk, megkenjük lekvárral, feltekerjük és felszeleteljük. Tészta 2: tortaformában 3 tojásból piskótát sütünk és megkenjük lekvárral. Krém: 5 tojássárgát 12 dkg porcukorral, 2 kanál kakaóval, 1 mokkáskanál törött fahéjjal, 2 vaníliás cukorral kikeverünk hidegen. Közben 2,5 dl tejet felforralunk, 10 dkg csokit felolvasztunk benne és ha kihűlt, a kikevert krémhez öntjük, majd együtt gőz felett sűrűre főzzük, kihűtjük. 4 dl vízben felmelegítünk 2 dkg zselatint és ha kihűlt a krémhez adjuk. 2 tejszínt felverünk kemény habbá, óvatosan a kihűlt krémhez keverjük és kis időre a hűtőbe tesszük. Egy mély tálat kibélelünk aloballal, vagy sütőpapírral és a felszeletelt tekerccsel kibéleljük, majd a krém 1/3 át rákenjük. Utána megint rakjuk a tekercset, majd a krémet és legutoljára a gömbölyű piskótát tesszük rá. Hűtőbe tesszük pár órára. Ha megkötött, kifordítjuk tálcára és meg lehet locsolni rummal, (gyerekeknek nem).

Elkészítés: 30 - 45 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 25-30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése