Bajor narancskrém

Hozzávalók:
2 dl tej, 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 0,8 dl narancslé, 2 dl tejszín, 2 cl narancslikőr, 3 narancs, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:

A tejet, a tojások sárgáját és a cukrot vízgőz felett sűrű habbá verjük, közben hozzáadjuk a narancshéjat és a narancslét. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a likőrt és az 1 dl forró vízben feloldott zselatint. A habot hűlni hagyjuk, közben megkóstoljuk, és ha savanykásnak érezzük, cukrot adunk hozzá. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd hideg vízzel kiöblített poharakba vagy üvegtálkákba adagoljuk. Tálalás előtt a krém tetejét narancsgerezdekkel sűrűn megrakjuk, és tejszínhabbal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése