Narancsos kalács

Hozzávalók:
5 db tojás, 25 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg porcukor, 15 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukrozott narancshéj, 10 dkg mazsola, 1 narancs reszelt, 1 citrom reszelt héja


Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, a narancs és a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát és a cukrozott narancshéjat.

Lágy habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral. Először csak az 1/3-át keverjük bele finoman, majd hozzáadjuk a többit is a margarinos alaphoz.

Belerakjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, és csomómentesre keverjük.

Egy sütőpapírral bélelt 23 cm -es tortaformába tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon (175 °C) 45-50 percig sütjük.

Sütés után porcukorral hintve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése