Hozzávalók (18 darab):
Zsírpapír, 25 dkg marcipán, 1 tojás fehérje
Mázhoz:
8 dkg porcukor, 1/2 tojás fehérje, 2 csepp ecet
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A marcipánt nagy lyukú reszelőn vagy robotgépben lereszeljük.
A marcipánt addig keverjük, amíg sima nem lesz. A tojásfehérjét félkeményre felverjük.
A tojásfehérjét és a marcipánt összekeverjük, majd folyamatosan kevergetve kis lángon addig melegítjük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Kihűlni hagyjuk.
A tésztából kb. 7 cm hosszú rudakat sodrunk. A tetején kissé megcsipkedjük, hogy barázdás legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük, de belül puha maradjon. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a mázat:
A porcukrot a tojásfehérjével addig keverjük, amíg sűrű, sima, fényes nem lesz, majd az ecetet belecseppentjük.
Egy tölcsérré sodor papírt a mázzal megtöltünk, majd a tölcsér csücskét levágjuk. Ezzel rajzolunk görbe vonalakat a süteményekre, és állni hagyjuk, hogy a cukormáz megszikkadjon.
A marcipános tésztával sokkal könnyebb dolgozni, ha a durvára reszelt marcipánt száraz, forró serpenyőben kissé megszárítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen! Ezután folytathatjuk a munkát a recept utasításai szerint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése