Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 10 dkg őrölt dió, 5 dkg őrölt mogyoró, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 2 evőkanál tej, 1 üvegcse (30 ml) mandula aroma, 25 dkg sütőmargarin, 1 csomag cukormáz (marcipán vagy puncs), szórócukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a dióval, a mogyoróval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a tejjel, az aromával és a margarinnal összedolgozzuk. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, egy csillagformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A készre sütött csillagokat bevonjuk cukormázzal és megszórjuk szórócukorral.
Sütési hőmérséklet:
elektromos sütőben: 200-210 °C (előmelegítve),
gázsütőben: 3.fokozat (előmelegítve).
Sütési idő: nagyjából 10 perc.
Megjegyzés:
Ha a tészta nagyon ragad, akkor nyugodtan tegyünk hozzá lisztet!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése