Mogyorós keksz

Hozzávalók (20 darab):
10 dkg tejmentes margarin, 4 dkg barna cukor, 4 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 8 dkg zabpehely, 1-2 csipetnyi só, 5 dkg mogyoró

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A margarint, a barna és a kristálycukrot simára keverjük. A tojást hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A finomlisztet, a sütőport, a zabpelyhet és a sót összekeverjük, és a tojásos keverékhez adjuk. A mogyorót összevagdaljuk, és szintén a keverékhez adjuk, l-l kiskanálnyit egymástól néhány centiméter távolságra tepsibe rakunk. A sütő középső rácsára tolva 10 percig sütjük. Rácsra átszedve kihűlni hagyjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése