Cukros pogácsa

Hozzávalók (kb 40 darab):
15 dkg tej mentes margarin, 5 dl zabtej, 1 csomag (5 dkg) friss élesztő, 1/2 kávéskanál só, 4-6 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál kardamom, kb. 70 dkg finomliszt

Töltelék:
kb. 10 dkg tejmentes margarin, 4 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál fahéj

Máz:
1 tojás, kristálycukor

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk. A zabtejet hozzáadjuk, majd kb. 37 °C-osra melegítjük. Egy keveset a morzsolt élesztőre öntünk, és elkeverjük. A folyadék többi részét, a sót, a cukrot, a kardamomot és a liszt nagy részét hozzáadjuk.
A tésztát simára dolgozzuk . Letakarva 30 percig kelesztjük. A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tésztát meglisztezett deszkára tesszük, és ha kell, a maradék lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, amelyeket egyenként kb. 20x40 cm-es téglalappá nyújtunk.

A tölteléket a tésztára kenjük, és a tésztát felgöngyölítjük. 40 egyforma, 1,5 cm vastag szeletre vágjuk. A szeleteket papírkosárkákba fektetjük, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük. Simára kevert tojással megkenjük, kristálycukrot szórunk rá. A sütő középső rácsára tolva 250 °C-on 10-15 percig, sütjük. Rácson kihűlni hagyjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése