Gerbeaud kuglóf

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 2 dkg mazsola, 1 dkg reszelt narancshéj, 1 dkg reszelt citromhéj, 2 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs, csipetnyi só, 5 dkg baracklekvár, cukormáz

Elkészítés:

Az elmorzsolt élesztőt összekeverjük a liszt felével. a tej kétharmadával és 25-30 percig kelesztjük, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. A kikent kuglófformát belisztezzük, s beletesszük a tésztát úgy. hogy az a formát kétharmad magasságig töltse ki. Langyos helyen megkelesztjük, és 180 °C-os sütőben sütjük ki. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, forró baracklekvárral bekenjük, lehűtjük és olvasztott cukormázzal leöntjük. Cseresznyével és mandulával díszíthetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése