Tojáslikőrös kuglóf

Hozzávalók (4 adag):
5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 250 g porcukor, 250 ml olaj, 250 ml tojáslikőr, 120 g búzaliszt, 120 g étkezési keményítő, 1 csomag sütőpor

Díszítéshez:
vaniliás porcukor

Elkészítés:

A tojássárgáját, a tojáslikőrt a cukor 1/3-ad részével felhabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az olajat. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, a sárgáját a keverékhez adjuk, majd a liszttel és a sütőporral elkevert étkezési keményítőt adjuk a masszához. Olajjal kikent, morzsával beszórt formába töltjük és 170°C-on 1,5 órán át sütjük. Sütés után porcukorral meghintjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése