Elkészítési Idő: 35 perc (plusz 45 perc pihentetés)
Hozzávalók 8 darabhoz: 250 g liszt, 1/2 csomag élesztőpor, 70 g vaj szobahőmérsékleten, 70 ml tej szobahőmérsékleten, 2/3 tábla (200 g) Milka Knusper Zauber („Ropogós Varázslat")
Elkeverjük a lisztet az élesztővel, kis darab vajat és kevés tejet adunk hozzá, majd csomómentes tésztává gyúrjuk. Egy tálba tesszük, és konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük. A Milka Knusper Zauber-t apróra feldaraboljuk. A már megkelt tésztát még egyszer megdagasztjuk, hengerré formáljuk, azután 8 egyforma részre osztjuk. Mindegyik adagot 12 cm átmérőjű lepénnyé nyújtjuk, egy púpozott evőkanál apróra vágott Milka Knusper Zauber-rel - a széleknél kevesebbel - megszórjuk. A meghintett lepényeket óvatosan hengerformára tekerjük. A zsemléket finoman, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és még 15 percig pihentetjük. Sütés előtt minden zsemlét ecsettel benedvesítünk. A maradék Milka Knusper Zauber-t, mint valami bóbitát, díszítésül a zsömlék tetejére tesszük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sütjük.
Tipp: Ha nincs kéznél konyhai gyorsszeletelő, nagykéssel is apróra vághatjuk a Milka csokoládét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése