Csíkos sütemény á lá Milka

Elkészítési idő: kb. 30 perc (plusz 3 óra a hűtésre)


Hozzávalók (20 cm-es formához): 225 g kókuszvaj, 2 tábla (egyenként 100 g) Milka félédes keserűcsokoládé, 2 tábla (egyenként 100 g) Milka Alpesi tejcsokoládé, Kb. 30 db vajas keksz 1,5 tábla (150 g) Milka fehércsokoládé

 

A kókuszvajból 200g-ot egy edényben enyhén felmelegítünk, míg el nem olvad. A darabokra tördelt Milka félédes keserűcsokoládét és a Milka tejcsokoládét hozzáadjuk, kevergetés közben egyenletes, sima masszává olvasztjuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, egy réteg csokoládékrémet (az összmennyiség 1/4-ét) a tortaformába öntjük. A formát rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, míg a massza megszilárdul. A formába kb. 10 db kekszet fektetünk, ráöntünk ismét egy réteg csokoládét, aztán megint kekszréteg következik, és így tovább, amíg négy réteg csokoládé lesz. A süteményt kb. 2 órára hűtőbe tesszük, a Milka csokoládénak szilárddá kell válnia. A maradék kókuszvajat megolvasztjuk, a darabokra tördelt Milka fehércsokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, jól elkeverjük egymással a kókuszvajat és a csokit, majd hűtőszekrényben hűlni hagyjuk.

A süteményt a Milka fehércsokoládéval befedjük. Ismét hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt 30 perccel kivesszük.


Tipp: Ha a tortaformát egy felmelegített konyharuhával lefedjük, a sütemény felveszi a formáját.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése