Elkészítési idő: kb. 15 perc (plusz 1 óra hűtési idő)
Hozzávalók 12 fügéhez: 50 g vaj, 1/2 tábla (50 g) Milka fehércsokoládé, 1 tojássárgája, 1 pohár (200 g) szirup, 12 füge
A vajat egy edényben felmelegítjük és egy szelet összetört Milka fehércsokoládét megolvasztunk benne, majd jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat forró vízbe mártunk, a tojássárgáját beletesszük, és a vaj-csokoládé keveréket lassan belecsepegtetjük, majd elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, és a szirupot hozzákeverjük. A masszát hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. A fügéket a csúcsuktól lefelé bevágjuk, és összeillesztjük őket. Egy krémkinyomó tasakba töltjük a krémet és kis krémsüvegeket nyomunk minden füge közepére.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése